Waarom elke webwinkelier zou moeten bloggen?

Een webwinkel kan eigenlijk niet zonder een blog. Het is een belangrijk onderdeel van je marketing. Een onmisbare basis wat mij betreft.

Als je het goed aanpakt levert bloggen niet alleen meer bezoekers op voor je website, maar ook meer betrokkenheid van bezoekers bij je bedrijf. En dat resulteert uiteindelijk in een hogere conversie en meer omzet.

Is dat niet precies hetgene waar jij naar verlangt? Meer bezoekers en meer mensen die iets kopen in jouw shop?
Als je het mij vraagt zou elke webwinkelier dus moeten bloggen.

Hiermee: creëer je een plek waar je bezoekers kunt inspireren en waar je meer kunt vertellen over jouw producten. Dit kan twijfelaars over de streep trekken.geef je jouw webwinkel een gezicht en bouw je een relatie op met je klanten. Met een blog kun je je onderscheiden van je concurrenten. Laat zien dat jij de expert bent op jouw vakgebied, bied bezoekers waarde en bind je ze aan je merk.versterk je de positie van jouw site in de zoekresultaten. Door regelmatig nieuwe artikelen op je site te publiceren weet Google dat je site actueel is. Bovendien kun je in je blogs zoekwoorden verwerken waarop je gevonden wilt worden.krijg je meer links op andere websites (linkbuilding). Door het publiceren van handleidingen, tips of fotocollages creëer je content die mensen delen met hun netwerk.Trek je meer bezoekers. Doordat jouw artikelen door lezers gedeeld worden en doordat je beter vindbaar bent in zoekmachines zal je webwinkel meer bezoekers en potentiële klanten krijgen.

Het resultaat? Jij verdient meer met je webshop en kunt jezelf straks een lekker salaris uitbetalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *