Succes komt niet zo maar binnengewaaid!

Bijna een kwart van de webwinkel eigenaren stelt zichzelf geen doelen.

Een enorme gemiste kans, als je het mij vraagt, want het stellen van doelen is een geweldige manier om je bedrijf structureel te laten groeien. Het is een stok achter de deur die ervoor zorgt dat je focus houdt, actie blijft ondernemen én deze acties zo nodig bijstuurt. Want alleen als je actie onderneemt zal je bedrijf groeien.

Succes komt meestal niet zomaar aangewaaid

Carolien is zo’n webwinkelier die zichzelf geen doelen stelt. Zij leeft in de waan van de dag en werkt heel reactief. Ze reageert op wat er in haar omgeving en in haar webwinkel gebeurt.

Tot haar grote frustratie is dat soms niet zo heel veel…

Ze leest bijvoorbeeld een blog over SEO en besluit om daarmee aan de slag te gaan.

Vervolgens hoort ze van een andere webwinkelier over dat het goed is om nieuwsbrieven te sturen, en verdiept zich ook daarin. Prima natuurlijk, maar zonder achterliggende strategie of concrete doelen bereikt ze daarmee nooit de resultaten die mogelijk zouden zijn als ze wél een goed plan heeft.

Anne is een webshop eigenaar die zichzelf wél duidelijke doelen stelt. Zij weet precies wat ze elke maand, elk kwartaal en elk jaar wil bereiken en kan zo precies bepalen welke acties ze daarvoor moet uitvoeren.

Anne weet precies hoeveel omzet ze elke maand moet behalen en wat zij daarvoor moet doen.

Dreigt het doel niet behaald te worden? Dan kan ze eenvoudig bijsturen en bijvoorbeeld een extra promotie doen of een extra nieuwsbrief uitsturen. Anne heeft focus en houdt zich alleen bezig met die dingen die haar extra omzet opleveren of die bijdragen aan het behalen van andere doelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *